Monday, 9 June 2014

Current Affairs Quiz

Q: 1. Which IIT from India was ranked at the 87th position among the top 100 world
universities, under 50 years of age, published by London-based Times Higher Eductaion
(THE) magazine recently?
(A) IIT Madras
(B) IIT Bhubaneswar
(C) IIT Indore
(D) IIT Guwahati
Answer: (D) IIT Guwahati
Q: 2. Bharat Heavy Electricals Ltd. (BHEL) has signed an agreement with which country
for setting up solar photovoltaic (PV)-based power plants in that country?
(A) Yemen
(B) Libya
(C) Cuba
(D) Brazil
Answer: (A) Yemen
Q: 3. Geetanjali Thapa was given best actress award in 61st National Film Awards for
which film?
(A) Liar’s Dice
(B) Perariyathavar
(C) Ship Of Theseus
(D) Madras Café
Answer: (A) Liar’s Dice
Q: 4. which famous automobile company recently recalled 31,226 of its famous models
Amaz and Brio to inspect them for a possible defect in the brake system?
(A) Maruti Suzuki
(B) Tata
(C) Honda
(D) Nissan
Answer: (C) Honda
Q: 5. Which team is at No.1 position in the latest T20 rankings released by ICC?
(A) Srilanka
(B) India
(C) Pakistan
(D) Australia
Answer: (B) India
Q: 6. Who recently won UNESCO Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2014?
(A) Reeyot Alemu
(B) Eynulla Fatullayev
(C) Ahmad Zeidabadi
(D) Ahmet Sik
Answer: (D) Ahmet Sik
Q: 7. Missed Call Banking Facility was recently launced by which among the following
Banks?
(A) Karnataka Bank Limited
(C) Kerala Grameen Bank
(C) SBI
(D) Dena Bank
Answer: (A) Karnataka Bank Limited
Q: 8. Which Indian badminton player got bronze medal in Asian Badminton
Championship recently?
(A) P V Sindhu
(B) Ashwani Ponappa
(C) Saina Nehwal
(D) Jwala Gutta

Answer: (A) P V Sindhu
Q: 9. Which film was given award for the Best Popular Film Providing Wholesome
Entertainment in National Film Awards 2014?
(A) Jolly LLB
(B) Dhoom 3
(C) Shahid
(D) Bhaag Milkha Bhaag
Answer: (D) Bhaag Milkha Bhaag
Q: 10. Which Airline from India is all set to join the world’s largest airline grouping
company— Star Alliance in July 2014?
(A) Indian Airlines
(B) Spcie Jet
(C) Indigo Airlines
(D) Air India
Answer: (D) Air India

No comments:

Post a Comment